Живописните корабокрушения - втора част

сряда, 22 август 2012 г.

След като в първата част на най-известните и живописни корабокрушения ви показахме някои доста известни "потънали кораби".Сега ще ви заведем и до други кораби, които никога повече няма да плават.



Военния кораб "Мурманск", Норвегия
Военния кораб "Мурманск" е 200-метров руски военен кораб, който е заседнал през 1994година и в момента се е превърнал в туристическа атракция.






Protector корабокрушение, Австралия
Закупен през 1884г. от Австралийското правителство, този "супер кораб" успешно патрулира водите покрай Нова гвинея от 1870 до 1943г., когато е и последният му морски поход.


World Discover, Соломоновите острови
Скрит в отдалечен залив на Соломоновите острови, заседналия кораб на "Discover" и до днес е на мястото на своето корабокрушение.Самия кораб е построен през 1974г. и служи 25 години, до злополучната за него 2000 година, когато засяда в риф в Тихия океан.


Корабокрушението на Олимпия, Гърция
тази катастрофа е станала в малък залив на "Livero" на гръцкия остров Аморгос.Корабът е заседнал тук през 1979г. и до ден днешен е още там.


Потъналия кораб "Galant Lady", Бахамските острови
Прекрасната "Лейди Галант" сега мирно почива срещу скалист бряг край Бахамите.


Maheno, Австралия
На остров Фрейзър се намират останките на "Maheno".Този кораб е построен през 1905г. и е един от първите турбинирани параходи в света, като по време на Първата световна война това е един от най-известните "болнични кораби".


Кабо де Санта Мария, Кабо Верде
Кабо де Санта Мария е товарен кораб, който се разбива през 1968г. на остров Boa Vista, Cape Verde.Останките му днес са се превърнали в символ на Боа Виста и Кабо Верде.Освен това, той е вдъхновение на художници и артисти, като фотографиите на кораба илюстрират статии, книги, ръководства и списания.


SS Америка, Канарските острови - Испания
SS Америка е презокеански лайнер, построен през 1940г., проектиран от известния военноморски архитект Уилям Франсис Гибс.След дълга и лъскава кариера като луксозен лайнер, след като през 1994г. той се разбива край Канарските острови.

0 коментара:

Публикуване на коментар