Приказни селца на Фарьорските острови

вторник, 21 август 2012 г.

Фарьорските острови са островна група под суверенитета на Кралство Дания.Разположени са между Норвежко море и Северния Атлантически океан, приблизително по средата между Норвегия и Исландия.Този архипелаг има 18 основни острова, населявани от 50 000 души, разпределени в точно 123 села.Тези селца са точно като в приказка - къщите са много колоритни, заобиколени от зеленина и прекрасна природа.Вижте някои от тези прекрасни места.



Porkeri
Porkeri е село във Фарьорските острови, разположено североизточно от "Vagur" с население от 362-ма души.


Funningur
Това селце се намира на северозападния бряг на остров Eysturoy.На запад от селото се издига най-високата планина на Фарьорските острови: Slaettaratindur.


Vite
Вите е малко селце, разположено на западната страна на остров "Vagoy".От тук се разкрива прекрасна гледка към морето и скалистото островче - Tindholmur.


Gjogv
Gjogv е село, разположено на върха на остров "Eysturoy".Селото е споменато за първи път през 1584г., но изглежда, че е съществувало дълго преди това.


Kirkjubour
Това селце е най-южното населено място на Фарьорските острови и е важен обект в страната.


Gasadalur
Gasadalur се намира на западната част на остров Vagar и се радва на панорамна гледка към целия остров Mykines.


Sandavagur
Sandavur се намира на южния бряг на Фарьорските острови и е избран за най-добре поддържаното село във Фарьорските острови.Името на селото означава "пясъчна рекичка" .Символът на селото е "църквата с червения таван", построена през 1917 година.

0 коментара:

Публикуване на коментар